NAAIMACHINEGAREN:

Bekijk al onze naaimachinegaren door een basiskleur te selecteren:

NAAIMACHINEGAREN STRETCH:

Bekijk al onze naaimachinegaren door een basiskleur te selecteren:

BORDUURMACHINEGAREN:

Bekijk al onze borduurmachinegaren door een basiskleur te selecteren:

LOCKMACHINEGAREN:

Bekijk al onze lockmachinegaren door een basiskleur te selecteren:

GAREN

Garen worden gebruikt om verschillende naaiwerken af te werken om aan elkaar te bevestigen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en kwaliteiten.

SOORTEN GAREN

Er zijn verschillende soorten garen beschikbaar om tijdens uw naaiwerkzaamheden te gebruiken. Over het algemeen zijn garen onder te verdelen in drie categorieën: naaigaren, borduurgaren en lockgaren. Het garen dat u nodig heeft, moet goed passen bij de machine welke u heeft, dus het is belangrijk om hier op te letten. Binnen de drie bovengenoemde categorieën, zijn uiteraard veel variaties verkrijgbaar passend bij uw naaiwerk.

NAAIGAREN

Naaigaren wordt gebruikt voor de meest voorkomende naaiwerkzaamheden. Naaigaren bestaat veelal uit polyester. Het voordeel hiervan is dat deze krimpvrij is en sterk in kwaliteit.

SERAFLEX

Gaat u werken met rekbare stoffen met uw naaimachine? Dan adviseren wij u om te kiezen voor naaimachine garen van Seraflex. Seraflex is het eerste garen speciaal ontworpen voor stretch stoffen. Amann mettler heeft als eerste een speciaal garen ontwikkeld met een hoge rekbaarheid, zodat uw garen niet meer knapt.

JEANSGAREN

Jeansgaren wordt speciaal gebruikt voor het werken met jeans- en denimstoffen. Dit is van kwaliteit iets dikker en daarmee ook sterker. Vaak wordt dit dan gebruikt met een iets dikkere naald. Voor het beste resultaat tijdens deze werkzaamheden, gebruikt u de speciale jeansnaalden.

BORDUURGAREN

Borduurgaren is ook een polyestergaren, welke is afgewerkt met een glanslaag. Dit geeft een mooi effect tijdens het borduren!

LOCKGAREN

Lockgaren zijn bij ons verkrijgbaar in twee verschillende kwaliteiten. U kunt kiezen voor Amann Mettler Trojalock of voor een QA lockgaren. Het grote verschil tussen beide merken is de sterkte en gladheid van het garen.

KWALITEIT IN GAREN

In de kwaliteit van garen kan veel verschil zitten. Wij raden u aan om een goed merk garen te gebruiken, om te voorkomen dat u bij uw naaiwerken teleurgesteld wordt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te zorgen dat het garen dat u gebruikt, niet snel pluist en niet te oud is, maar bijvoorbeeld wel gelijk van dikte is en een hoge breukvastheid heeft. U kunt een goed garen ook herkennen aan de gladheid ervan. Garen moet namelijk mooi glad zijn, om te voorkomen dat losse vezeltjes van het garen achterblijven in de machine. Hierdoor zou er spanningsverschil kunnen ontstaan. Tevens zijn bijkomende voordelen van een goed kwaliteit garen dat u een mooiere steek zult zien in uw werk en het garen makkelijker in te rijgen is in de naald. Door de gelijke dikte van het garen, blijft ook de spanning op het draad gelijk. Ook dit kunt u terugzien in uw naaiwerk.

VOORKOM TELEURSTELLING

Het zou zonde zijn als u, nadat u uren bezig bent geweest met uw mooie naaiproject, dit door slecht garen zou mislukken of u uiteindelijk niet tevreden bent. Na gebruik van een kledingstuk, kan het met kwalitatief slecht garen, namelijk voorkomen dat een stiksel rekt of knapt. Let hier dus goed op, tijdens uw aankoop.

VRAGEN

Wilt u uw laten adviseren? Of heeft u een vraag voor ons? Kijk op onze contact pagina voor hulp, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.